Om Vasalunds IF

Om Vasalunds IF

Vasalunds IF är en mångkulturell förening med ett stort upptagningsområde i Solna och Södra Järva samt på Kungsholmen genom Stadshagen / Vasalunds IF. I klubben finns det idag 98 olika nationaliteter.

För tillfället har föreningen cirka 2500 aktiva medlemmar, där den absolut största majoriteten är ungdomsspelare.
Av dessa 2500 spelare är det 1150 spelare i Solna, där 850 är boende i Solna kommun. Föreningen har 550 spelare som spelar på Kungsholmen genom vår klubb Stadshagen / Vasalunds IF och vi är cirka 800 spelare från Södra Järva. Vasalund har ungefär 180 spelare som ingår i föreningens elitförberedande verksamhet 11-16 år samt U17 och U19.

Föreningen har expanderat stort senaste åren och 2019 hade föreningen över 90 lag anmälda till seriespel från P/F 2011 till Juniorallsvenskan Elit Norra och seniortrupper på dam och herr.

Vasalund har under lång tid varit kända för sin passningsorienterade fotboll som fostrat flertalet egna talanger men även spelare som stannat upp sin utveckling har fått en nytändning i föreningen. Vasalund, och då främst ungdomsfotbollen till och med U19, ska kännetecknas av ett passningsorienterat anfallsspel, teknik, offensiv, mod och kreativ lusta. Vi ska uppmuntra glädje och leklust och våra spelare ska ha kul på fotbollsplanen. Föreningens strävan med sin fotboll från yngsta knattegrupp till seniorlag är att alltid vara offensiva och spelförande. Genom en framgångsrik ungdomsverksamhet ska Vasalund etablera sig inom svensk elitfotboll dvs. lägst Superettan.

Södra Järva (Rinkeby-Kista och Spånga) är ett viktigt projekt för Vasalund då man sysselsätter närmare 800 ungdomar i området varje vecka genom fotbollen. Utöver den dagliga fotbollsverksamheten driver Vasalund ett flertal sommarfotbollsskolor varje sommar som är kostnadsfri, för att delta krävs inte att man är knuten till någon förening. Varje sommar deltar över 1000 ungdomar i föreningens sommarverksamhet runt om i Södra Järva.

Md namnl s
Md try out
Md vasalunds hj rta
Md sportlovscamp
Md try out
Md try out
Md vasalunds hj rta
Md vasalunds hj rta
Md vasalunds hj rta
Md akademitra ning
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub